Lijstjes, lijstjes, lijstjes

Ik hou van lijstjes! Ik leef van lijstjes! Het geeft me houvast en overzicht.

Ik heb dit niet van een vreemde. Mijn vader maakt voor letterlijk alles een lijstje. Hij heeft zelfs een vaste lijst op zijn computer staan voor als hij op vakantie gaat, die hij elk jaar weer uitprint en eventueel aanvult. En wanneer hij op bezoek gaat bij mijn broer in België, schrijft hij altijd op dat hij onder andere zijn boterham, mobiel en autopapieren niet moet vergeten.
Soms denk ik wel eens, ga je niet een beetje te ver met je lijstjes? Maar heel eerlijk, ik ben precies hetzelfde.

Ik ben dan ook ontzettend blij met de Microsoft To Do app. Hierin heb ik een lijstje voor letterlijk alles: boodschappen, andere dingen die ik nog ooit wil kopen, werk gerelateerde taken, films die ik ooit nog wil kijken, boeken die ik ooit nog wil lezen. Overige zaken die me zo nu en dan te binnen schieten, schrijf ik meteen op. Het geeft me overzicht en zekerheid. Ik vind het namelijk niet fijn om dingen te vergeten.

Als het gaat om boodschappen: zodra iets bijna op is, zet ik het op mijn lijstje, zodat ik altijd voorraad heb. Dit werd er van kinds af aan al ingestampt. Alles wat je opmaakte, moest meteen op het boodschappenlijstje worden geschreven. Heel fijn wel, want zo was alles altijd voorradig in huis.
Ik vind het nu ook altijd gek als ik bijvoorbeeld bij mijn vriend thuiskom en de boter al drie dagen op is. Want: dat schrijf je toch op je boodschappenlijstje…?!
Blijkbaar is niet iedereen zo’n lijstjesfreak als ik.

Als ik het overzicht verlies, word ik gek. Dus naast mijn lijstjes, schep ik graag orde in mijn huis. Ik ben ook zelden iets kwijt, want alles heeft een vaste plek en ik weet precies waar wat ligt. Ook dit heb ik van mijn vader. Mijn vader is ook nooit iets kwijt, want het ligt op zijn plek. En als het niet op zijn plek ligt, is het inderdaad kwijt. Maar dan is het tijd om de krant te bellen, want dat gebeurt zo zelden dat het bijna wereldnieuws is.

Bestanden op mijn laptop zijn net zo geordend, met verschillende bestanden met de goede naam op de juiste plek.
Ik ben vooral trots op mijn geordende foto’s: op jaartal, in een mapje met de naam van het evenement of de personen waar ik mee ben geweest. Dus, mocht je ooit een foto zoeken van een moment waar ik bij was, grote kans dat ik het zo in mijn archief terug kan vinden voor je.

Ben je zelf iets minder van de lijstjes, maar heb je wel behoefte aan meer structuur? Ik ben als een lopende agenda en ondersteun dan ook graag ondernemers die zoiets wel kunnen gebruiken! Aarzel niet om contact met me op te nemen, zodat we kunnen kijken of ik iets voor je kan betekenen. En dan zet ik dat meteen op mijn lijstje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gerelateerde artikelen

In het kort over mij

Hannah de Maagt

hansie

Enjoying the journey without being too busy with the final destination, that’s what I try to do.
I am a free spirit and I like to figure out how to live as my true self instead of doing things that “I should do” when they don’t feel right.

I am very conscious about my inner journey. I want to face my fears, remove the blockages that are in the way of expressing myself as my true and authentic self.

Jumping and diving into the unknown is scary. But this is what makes you feel alive and what makes you grow. There will always be a beautiful surprise at the end of the black hole.
I want to walk this earth as a glowing lightbulb and I want to share that energy with others. :)

It’s a process. It’s a journey and not always an easy one, but an extremely awesome and beautiful one.

Hannah de Maagt

Books for inspiration

These books have supported me on my spiritual journey

My favourite mantra
Ganesha clears the obstacles and shows the path for us to move forward in life <3